Qyteti-nyje, Kamza, shtrihet në fillin e hollë të jetës në zgrip, e tendosur në skaje. Aty nyjëtohen liria dhe informalja, e drejta dhe e përligjura, shtetërorja dhe njerëzorja, jeta jonë si nyje për t’u zgjidhur dhe ngërçi i artikulimit të mendimit të lirë.

Në njërin skaj të këtij qyteti shtrihet terreni imagjinar në të cilin projektohet dinjiteti i njeriut, dhë në skajin tjetër gjithë çka prodhon padija e njeriut të nxituar të kapë me vrull ritmin e urbanes. Në njërin skaj gjallon jeta e njeriut që kërkon të ndërtojë mbi mungesën dhe në skajin tjetër njeriu që kërkon të gjejë nyjet me jetën.

Kjo është nyja e parë që shënon fillimin e rrëfimit të ngjarjeve në një qytet i cili kërkon të bëjë dhe të zhbëjë nyjet e veta. Kjo nismë nga një grup të rinjsh do të lejojë që gjërat të dalin në sipërfaqe, të gjenden lidhjet mes ngjarjeve, vendeve, fenomeneve dhe synon që të krijojë një hapësirë të lirë ku secili qytetetar të shprehë mendimin e tij dhe të jetë pjesë aktive e saj.

Në trajtën e një gazete elektronike, do të paraqesim, zgjidhim dhe lidhim nyjet institucionale, kulturore, dhe historitë njerëzore që shkurtojnë dhe zgjasin fillin jetësor të qytetit…

Per ne jeni Pushtues

15.12.2020 | nyje.al  Firma koncensionare vazhdon shkatërrimin e parkut Zall-Gjoçaj – banorët kërkojnë drejtësi në gjykatë! Përpjekja e banorëve të Zall-Gjoçaj për

IMG_7621

Ronald Qema | 14.12.2020 | nyje.al Sindikata e Minatorëve të Bashkuar të Bulqizës u ndal sot në qytetin e Kamzës për mbledhjen

Teatri i Atyre

Diana Malaj| Pavjo Gjini| 08.12.2020| nyje.al KAMZA DHE GRUPI ATA Në qytetin si të prerë me gërshërë nga rruga kombëtare e cila

Zall-Gjoçaj, tetor 2020

nyje.al | 02.12.2020 Sot u zhvillua seanca e parë e gjyqit të tretë – paralel të hapur – nga banorët e Zall-Gjoçaj

shembja

Përkthim | Genc Shehu | 08.11.2020  Pjesa e dytë Aplikime të mëtejshme të kësaj teorie Frika nga vdekja Për të transferuar tezën

shembja

Përkthim | Genc Shehu | 08.11.2020 Donald Winicott (1896 – 1971) ishte një pediatër dhe psikoanalist me famë dhe i rëndësishëm anglez

Pajtohuni në buletinin tonë informativ.

Postimet e fundit
Purple and blue

01.08.2020 | nyje.al    Ka filluar zbatimi i projektit për rehabilitimin dhe transformimin e qendrës së qytetit të Kamzës, njoftuar që prej muajit qershor në faqen zyrtare të bashkisë Kamëz. Ky projekt synon të ndërhyjë

HK-WebPortfolio-2-768x431

Pavjo Gjini | 28.07.2020 | nyje.al  Një interpretim terrëzues po merr terren, se Ministria e Shëndetësisë dhe i gjithë aparati i dërrmuar për sigurimin e kalitjen e shëndetit publik po cyt fryerjen e numrave të

ballina

16.07.2020 | nyje.al  Zall Gjoçaj është një ndër çështjet mjedisore më të rëndësishme të dekadave të fundit në Shqipëri, kjo për shkak të qëndresës së palodhur të qytetarëve për të mbrojtur të vetmin burim uji

Qyetaret mes rradhes dhe Covidit

10.07.2020 | nyje.al  Instituti i Shëndetit Publik, në komunikimin e tij të përditshëm njoftoi se numri i rasteve të reja për ditën e sotme ka arritur në 90 individë pozitivë, duke e çuar numrin e

Dark Road

Pavjo Gjini | 04.07.2020 | nyje.al  Pasditen e një të premteje pandemie, në autobuzin e linjës plot e përplot rrugës së kombit, vetja të duket si kafshët përmbi njëra-tjetrën tregjeve të gjësë së gjallë të

lajme-flash..-300x156

30.06.2020 | nyje.al  Lajmet Flash të Nyjes janë përmbledhje satirike javore e ngjarjeve më të rëndësishme nga Kamza, vendi dhe bota. Përmes satirës përpiqemi të vëmë në pah përmasën parodike të reagimit të institucioneve dhe

Laknas

29.06.2020 | nyje.al  Banorët e Laknasit vazhdojnë të palodhur të mbrojnë të vetmen hapësirë të gjelbër të zonës ku jetojnë, të quajtur “Plepat e Brukës”. Përplasja mes banorëve dhe shoqërisë “BioProduct” shpk, me pronar Bledar

Sara1

Armela Përleka | 27.06.2020 | nyje.al  Të shumtë ishin klientët të cilëve iu shërbeja në kioskën e vogël ambulante ku punoja, por monotoninë e asaj dite të zakonshme pune nën zhurmën e Tiranës, do ta

close

Pajtohuni në buletinin tonë informativ.