Dhuna – pjellë e Covid-19

Përkthim | Massimo Recalcati | 04.08.2020 | nyje.al    A është e mundur të lexohen faktet e njohura së fundmi mbi dhunën e përhapur botërisht, të së ashtuquajturës ‘zhdërvjelltësisë rinore’,…

0 komente

Josef K shkon në plazh

Pavjo Gjini | 04.07.2020 | nyje.al  Pasditen e një të premteje pandemie, në autobuzin e linjës plot e përplot rrugës së kombit, vetja të duket si kafshët përmbi njëra-tjetrën tregjeve…

0 komente

Etnografi e Oligarkisë

Nebi Bardhoshi | 04.04.2020 | nyje.al  Tri fjalë që përdoren më shpesh këto kohë karantine janë: Covid-19, kapitalizëm, dhe komunizëm. Nganjëherë secila prej këtyre fjalëve shprehen me fjalë të tjera,…

0 komente