Në fotografi Valbona Hykaj
Në fotografi Valbona Hykaj

Valbona

Antonela Pepkolaj | 06.08.2022 | nyje.al “Me jetue né Provinc, Me ec, e me ec, deri né rraskapitje, Me hy mespérmes turmés, Né metropol. Aromén e parfumit me trazue me…

0 komente

Mera

Antonela Pepkolaj| 19.07.2022 | nyje.al  *Ky është një portretizim bazuar në histori të vërtetë, rrëfyer nga një banore e Kamzës.  Mera u fejua kur ishte 11 vjeçe. D.m.th e fejuan.…

0 komente

Klodi

Antonela Pepkolaj | 19.06.2022 | nyje.alKlodi është nga ata tropojanë që është krenar që është nga Tropoja, i cili flet për vendlindjen e tij sikur po flet për ndonjë veçori…

0 komente
Fotografi nga Cerkeza, kredite Nebi Bardhoshi
Fotografi nga Cerkeza, kredite Nebi Bardhoshi

Në sytë e Terezës

Antonela Pepkolaj | Portretizim letrar | 15.06.2022 | Prej kupës së qiellit kumbon një zheg i paparë, që duket sikur e avullon diellin brenda horizontit të dy syve. Ajri drithëron…

0 komente
Qendra "Shprese", fotografi nga Antonela Pepkolaj
Qendra "Shprese", Bathore, fotografi nga Antonela Pepkolaj

“Shpresë”

Antonela Pepkolaj| 08.06.2022 | nyje.al  Nën Shqipërinë komuniste, një mësuese e gjuhës angleze, kërkon Zotin që s’e ka njohur kurrë dhe i lutet në ditaret të cilat i ruan të…

0 komente
Qendra Dandelion
Qendra Dandelion

Dandelion

Antonela Pepkolaj | 26.05.2022 | nyje.al  Në hyrje të rrugës Roma, ndodhet qendra Dandelion; qendër edukuese dhe argëtuese për fëmijë. Klodiana Prençi, një e re nga Kamza, vendosi të themelonte…

0 komente

Luftarja

Ronald Qema | 10.05.2022 | nyje.al Që prej vitit 2012, për arsye nga më të ndryshmet, stinën e verës e kam kaluar duke punuar, sadopak, kudo ku mundesha. Por, dy…

0 komente

Violetë

Antonela Pepkolaj | 22.04.2022 | nyje.al  Një dëshmi e Tropojës Koha është një hapësirë që duhet mbushur, nëse jo me gjërat që do, me çkado tjetër. Apatia mund të jetë…

0 komente

Një orvatje

Antonela Pepkolaj | 20.04.2022 | nyje.al Përgjithësisht janë problemet ato që krijojnë nevojat dhe, shpesh, probleme që nuk janë pjesë e shqetësimit masiv kolektiv, priren te injorohen duke krijuar një…

0 komente
Lokja, fotografi nga Antonela Pepkolaj
Lokja, fotografi nga Antonela Pepkolaj

Lokja

Antonela Pepkolaj | 30.03.2022 | nyje.al Oborret paraditeve në pranverë, mbushen me gjyshet e gjyshërit që rrinë e ngrohen në diell, për shëndetin por edhe për të kaluar kohën. Kështu del…

0 komente