HET ВОЙНЕ - JO LUFTË

Svitlana Luzina fizikisht ndodhet në Shqipëri, por mendjen e ka në Ukrainë. Bashkëshorti i saj është diplomat në Ambasadën e Ukrainës në vendin tonë, arsyeja pse është dhe këtu, por të birin e ka në Ukrainë e për të cilin po kujdesen prindërit e saj. Aksionin e solidaritetit me popullin e Ukrainës, të zhvilluar sot në Tiranë përballë Ambasadës Ruse, Svitlana e sheh si një akt shprese.
“Gjendja është e papërshkrueshme, bashkëshorti ende nuk arrin ta besojë që përplasjet kanë nisur. Jam shumë e shqetësuar për djalin tim tetë vjeçar dhe familjarët e mi edhe ndihem e paaftë të bëj asgjë, përderisa unë nuk shkoj dot atje dhe ata nuk munden të fluturojnë për këtu. Më jep shpresë solidariteti dhe kjo që po shoh sot këtu, më vjen mirë që njerëzit po reagojnë.”- tregoi Znj. Luzina teksa merrte pjesë në aksionin e sotëm.
Thirrja për tu mbledhur sot në shenjë solidariteti me Ukrainën erdhi nga rrjetet sociale dhe dhjetra njerëz u mblodhën duke shprehur kundërshtinë ndaj luftës.

“Ku do i çoni këto njerëz? A keni zemër?”

Kjo ishte thirrja e një prej banorëve të “5 majit” drejtuar parlamentarëve të Shqipërisë. Si çdo të enjte, prej javësh, edhe sot banorët e të gjitha zonave të Tiranës që preken nga investime publike protestuan përpara Kuvendit. Kërkesa për reagim veçanërisht i shkonte ministreve dhe deputeteve gra që hynin në godinë ndërkohë që Laureta Nikolli ende mbetet e izoluar në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë pas arrestimit më 22 shkurt. Liza Marku dhe gra të tjera protestuese kërkuan drejtësi dhe empati ndaj të shoqëruarëve, pasiqë janë arrestuar vetëm se mbrojtën pronën dhe se janë prindër e fëmijë të familjarëve që përpos shembjes së shtëpisë vuajnë edhe mungesën e të afërmëve.
Protestën e pasoi një marshim për tek Drejtoria e Përgjithshme të Policisë, ku edhe njëherë protestuesit bënë thirrje për lirimin e të arrestuarëve. Nesër pritet të mbahet seanca gjyqësore që përcakton masën për 5 banorët e shoqëruar.
 
 

22 fotografi të 22 shkurtit në lagjen "5 maji"

12 shtëpi u shemben dje për ti hapur rrugë ndërtimit të “Tirana Riverside” buzë lumit të Tiranës. Gjin Nikolli, Bekim Cerri dhe Laureta Nikolli janë disa nga protestuesit më të zëshëm të kauzës, shtëpitë e të cilëve u rrafshuan dje. Banorët rezistuan duke u përleshur me policinë, ndërkohë kjo e fundit përdori gazin lotësjellës dhe shoqëroi disa prej tyre në mënyrë që prishjet e shtëpive të vazhdonin. 

Shtëpia që fotografon Orestia

Orestia Kapidani është fotografe. Krijimtaria e saj rrok kryesisht dy troje gjeografike: Halle dhe Tiranë. Në vitin 2019, bëhet pjesë e ekspozitës “Shtatë fotografë shqiptarë. Një rezidencë” në Muzeun Kombëtar të fotografisë „Marubi“ në bashkëpunim me ArtHouse në Shkodër. Në këtë ekspozitë, ajo shpërfaq për publikun jetën e një lagjeje periferike ku jetojnë pakicat rome dhe egjiptiane, brenda qytetit të Shkodrës pas një gardhi i cili i ndan ata nga qytetarët e tjerë. Lentja nomade e Orestias ia del ta kapërcejë gardhin tashmë sedentar të dallimeve të ashpra shoqërore në qytetin e saj të vendlindjes

Protesta e banorëve të Zall Gjocajt kundër HEC-eve.

Ndalini HEC-et! Lërini lumenjtë të rrjedhin! Protesta e banorëve të Zall Gjocajt (Mat) dhe zonave përreth kundër HEC-eve, më 16 nëntor 2019

Kamëz, referendumi i parë në nivel lokal.

Kamëz,30 janar 2017. Referendum i parë në nivel lokal, pas hyrjes në fuqi të ligjit per vetëqeverisjen vendore, me kerkesë hapjen e një qendre rinore prane Pallatit të Kulturës së këtij qytetit. Nga kjo nismë u mblodhen 1300 firma.

Kamëz, prill 2017

Kamëz, prill 2017. Artistët izraelitë Effi & Amir duke ndërtuar hartën koceptuale bashkë me të rinj të tjerë.

Jeta në Kamëz​

Imazhe të ndryshme që pasqyrojnë jetën në Kamëz.