Proteste

Genc Shehu | 21.12.2020 | nyje.al “Këta të vrasin!” Kjo shprehje, e përdorur rëndom si në pasojë të 21 Janarit duke iu

pipin

Pavjo Gjini dhe Genc Shehu | 18.10.2020 | nyje.al  Edhe pse e interpreton hollësishëm një pjesë të potencialit të kapitalizmit për dëme

photo-1599689018459-fcf807a9eceb

Pavjo Gjini dhe Genc Shehu | 18.10.2020 | nyje.al  Robert B. Pippin është filozof bashkëkohor dhe profesor në Universitetin e Chicagos në

106296983_741419783101909_763860440835105773_o-768x430

Diana Malaj | 26.06.2020 | nyje.al  Mbrojtja e lumenjve të Shqipërisë e tejkalon natyrën e një çështjeje mjedisore apo turistike. Eshtë ktheyer

pavjo-shkrim-768x576

Përkthim | Analizë | Project Syndicate |29.04.2020  JOSEPH E. STIGLITZ, ARJUN JAYADEV, ACHAL PRABHALA Ndërkohë që hulumtuesit përreth botës po nxitojnë të

2-1024x552

Olsi Lelaj | 21.04.2020 | nyje.al  “Distancimi social” është bërë pjesë e zhargonit covidian, fjalorin e të cilit po e përvetësojmë përditë.

foto-per-socializem-pandemie-scaled-1

Përkthim | Analizë | Project Syndicate | 19.04.2020  Willem H. Buiter Duke na sjellë një tronditje veçanërisht shkundëse si në ofertë ashtu

pavjo-scaled-1-768x503

Autori: Adam Tooze, publikuar me 9 prill 2020, në revistën Foreign Policy | Përktheu: Pavjo Gjini | Redaktoi: Genc Shehu   Të

foto-cover-20

24.03.2020 | nyje.al Ditën e djeshme Kryeministri Rama ritheksoi se fasoneritë do të vazhdojnë të punojnë. Arsyetimi për këtë vendim sipas tij

Postimet e fundit