Photo by Annie Spratt on Unsplash

Përkthim | Genc Shehu | 16.03.2021| nyje.al Pjesa e III-të LDD: Në çfarë rrethanash e gjeni veten të përdorni njërën metaforë a tjetrën – fushën analitike dhe të tretin analitik? THO: Kjo është pyetje e vështirë. Më lini të mendoj

Photo by Moriah Wolfe on Unsplash

Përkthim | Genc Shehu | 16.03.2021| nyje.al Pjesa II LDD: Tom, dashuria juaj për gjuhën dhe letërsinë provokon mendim. Isha duke lexuar librin tuaj të fundit, Creative Readings dhe më pëlqyen shumë komentarët mbi tekste të përzgjedhura të Freud-it, Isaacs-it, Fairbairn-it,

Photo by Riley Pitzen on Unsplash

Përkthim | 16.03.2021 | Genc Shehu | nyje.al  Thomas Ogden është një psikoanalist i shquar amerikan me kontribute të shumta në teorinë dhe praktikën psikoanalitike.  Ai është veçanërisht i njohur për zhvillimin e disa koncepteve të lidhura me kundërtransferencën dhe

Fotografi nga Nils Johan Gabrielsen

Përkthim| Genc Shehu| 29.01.2021| nyje.al  Teksti i mëposhtëm është marrë nga philosophynow.org shkruar nga Slavoj Zizek si recensë e botimit të vitit 2019 të veprës së filozofit amerikan Robert Brandom, “The Spirit of Trust”. Vepra e Brandom është një rilexim

Fotografi nga Macie Jones

Përkthim| Genc Shehu| 29.01.2021| nyje.al  Teksti i mëposhtëm është marrë nga philosophynow.org shkruar nga Slavoj Zizek si recensë e botimit të vitit 2019 të veprës së filozofit amerikan Robert Brandom, “The Spirit of Trust”. Vepra e Brandom është një rilexim

Teatri i Atyre

Diana Malaj| Pavjo Gjini| 08.12.2020| nyje.al KAMZA DHE GRUPI ATA Në qytetin si të prerë me gërshërë nga rruga kombëtare e cila të plas drejt e në kryeqytet, në vendin me shtëpi të shumta private të zatetura sa më pranë

shembja

Përkthim | Genc Shehu | 08.11.2020  Pjesa e dytë Aplikime të mëtejshme të kësaj teorie Frika nga vdekja Për të transferuar tezën e përgjithshme të frikës nga shembja në një frikë të përveçme nga vdekja, lipsen vetëm pak ndryshime. Kjo

shembja

Përkthim | Genc Shehu | 08.11.2020 Donald Winicott (1896 – 1971) ishte një pediatër dhe psikoanalist me famë dhe i rëndësishëm anglez i cili ndikoi në ngritjen dhe zhvillimin e asaj që sot quhet shkolla britanike e psikoanalizës, duke kontribuuar

11.jpg

Intervistë | 12.08.2020 | nyje.al  Në vazhdën e studimeve të tij mbi antropologjinë e ligjit dhe antropologjinë politike lidhur kryesisht me çështjen e demokracisë, antropologu Nebi Bardhoshi është marrë së fundmi me kauzën e mbrojtjes së ujit dhe politikave neoliberale

Postimet e fundit