Qyteti-nyje, Kamza, shtrihet në fillin e hollë të jetës në zgrip, e tendosur në skaje. Aty nyjëtohen liria dhe informalja, e drejta dhe e përligjura, shtetërorja dhe njerëzorja, jeta jonë si nyje për t’u zgjidhur dhe ngërçi i artikulimit të mendimit të lirë.

Në njërin skaj të këtij qyteti shtrihet terreni imagjinar në të cilin projektohet dinjiteti i njeriut, dhë në skajin tjetër gjithë çka prodhon padija e njeriut të nxituar të kapë me vrull ritmin e urbanes. Në njërin skaj gjallon jeta e njeriut që kërkon të ndërtojë mbi mungesën dhe në skajin tjetër njeriu që kërkon të gjejë nyjet me jetën.

Kjo është nyja e parë që shënon fillimin e rrëfimit të ngjarjeve në një qytet i cili kërkon të bëjë dhe të zhbëjë nyjet e veta. Kjo nismë nga një grup të rinjsh do të lejojë që gjërat të dalin në sipërfaqe, të gjenden lidhjet mes ngjarjeve, vendeve, fenomeneve dhe synon që të krijojë një hapësirë të lirë ku secili qytetetar të shprehë mendimin e tij dhe të jetë pjesë aktive e saj.

Në trajtën e një gazete elektronike, do të paraqesim, zgjidhim dhe lidhim nyjet institucionale, kulturore, dhe historitë njerëzore që shkurtojnë dhe zgjasin fillin jetësor të qytetit…

Nyje është gazeta e parë e pavarur e Kamzës, e cila ka filluar të funksionojë në vitin 2017, nismë e ndërmarrë nga një grup studentësh dhe aktivistësh që jetojnë dhe banojnë në të njëjtin qytet. Në formatin e platformës elektronike, synojmë t’ia mundësojmë lexuesit mprehtësinë e perceptimit, rritjen e ndjeshmërisë sociale dhe vetëdijes qytetare ndaj sfidave aktuale, duke krijuar një hapësirë komunikmi me ata që kanë më shumë nevojë: njerëzit e skajeve. Si iniciativë, ndër të parat e llojit të saj në qytet, kërkon të zhvillojë gazetarinë e angazhuar në periferi.

zall gjocajn

18.02.2020 | nyje.al Dhjetëra banorë të ardhur nga fshati Zall-Gjoçaj, nga Mati, nga Kamza, nga

xhokola-768x432

18.02.2020 | nyje.al Ndërkohë që punimet për ndërtimin e hec-eve Sekë dhe Zais në zonën

Autobusi-2-768x432

Udhëtimi me autobus është për shumëkënd thjesht transporti nga pika A në pikën B. Edhe

ricardi

Elsa Demo | 31.01.2020| nyje.al  Punishtja e mjeshtërve të gazetarisë Një cikël shkrimesh mbi artin

IMG_9656-768x512

Ronald Qema | 27.01.2020 |nyje.al Minatorët e Bulqizës marshuan në Tiranë, duke drejtuar disa kërkesa

Situata pas termetit

Ronald Qema | Marjana Syla | 22.01.2020  Që prej datës 26 nëntor të vitit 2019,

Pajtohuni në buletinin tonë informativ.

Banjot-si-pasqyre

Alban Tufa | 01.12.2017 | nyje.al Shumë nga ju mund ta dinë se, në kohët

close

Pajtohuni në buletinin tonë informativ.