Politika Bllofi dhe Basti i Universitetit
Marrë nga dokumentari "Badiou", 2018

Politika Bllofi dhe Basti i Universitetit

Pavjo Gjini | 23.10.2022 | nyje.al  Kam qenë fatlum që për katër vite kam punuar si profesor i jashtëm/asistent në FSHS (UT). Për seminaret e një lënde jam paguar rreth 25.000 lekë për semestër (jo për muaj), me kontratë…

0 Komente
A thua se turpi do na mbijetojë?!
Foto nga protesta, 12 mars 2022, Ronald Qema

A thua se turpi do na mbijetojë?!

Pavjo Gjini | 23.03.2022 | nyje.al  Foto nga protesta kundër rritjes së çmimeve, 12 mars 2022, Ronald QemaPikërisht kur protesta qytetare kundër rritjes së çmimeve filloi të merrte hov e të bëhej masive, Kryeministri Rama i vuri mision vetes…

0 Komente
5 maji mes oligarkisë dhe fashizmit 
5 Maji, me 9 shkurt 2022

5 maji mes oligarkisë dhe fashizmit 

Pavjo Gjini | 21.02.2022 | nyje.al Ditën e nesërme, përsëri, qindra policë pritet të marshojnë të nxjerrin me dhunë nga shtëpitë e tyre dhjetëra familje. Pas pastrimit të terrenit nga familjarët, fadromat nesër do të japin një goditje fatale,…

0 Komente

Mbi ‘Të Lirë’

Pavjo Gjini | 04.02.2022 | nyje.al  Në panairin e fundit të librit, ndër disa libra që bleva, dy prej tyre mu dukën sikur të thërrisnin të lexoheshin së bashku: “Jetë Burgu” nga Fatos Lubonja dhe “Të Lirë” nga Lea…

0 Komente