WhatsApp-Image-2020-02-06-at-12.33.27

Udhëtim në të shkuarën Nën këtë titull “Udhëtim në të shkuarën”, po botojmë një cikël shkrimesh dhe bisedash nga disa të rinj nga qytete të ndryshme të Shqipërisë që aspirojnë të bëhen gazetarë. Janë realizuar me prindërit, gjyshërit dhe të

Kico-Bajlozi-i-ri-anxhela-cuka

Udhëtim në të shkuarën Nën këtë titull “Udhëtim në të shkuarën”, po botojmë një cikël shkrimesh dhe bisedash nga disa të rinj nga qytete të ndryshme të Shqipërisë që aspirojnë të bëhen gazetarë. Janë realizuar me prindërit, gjyshërit dhe të

gjyshja-ne-moshe-te-re-mariusi-1-e1580650295772

Udhëtim në të shkuarën Nën këtë titull “Udhëtim në të shkuarën”, po botojmë një cikël shkrimesh dhe bisedash nga disa të rinj nga qytete të ndryshme të Shqipërisë që aspirojnë të bëhen gazetarë. Janë realizuar me prindërit, gjyshërit dhe të

ricardi

Elsa Demo | 31.01.2020| nyje.al  Punishtja e mjeshtërve të gazetarisë Një cikël shkrimesh mbi artin e gazetarisë nga veprat e gazetarëve shkrimtarë shqiptarë dhe të huaj. Si e shikojnë ata botën, njeriun, historinë, burimet bazë për pasqyrimin e realitetit? Si

o-MARTIN-LUTHER-KING-JR-facebook

Pavjo Gjini | 20.01.2020 | nyje.al  Në SHBA 20 janari shënohet si dita e Martin Luther King Jr, pastorit dhe aktivistit të të drejtave civile. MLK Jr. njihet për ngulmimin e tij në metodat e mosbindjes civile paqësore si mënyra

Irena-300x200

Diana Malaj | 11.01.2020 | nyje.al  Një vit pas shfaqjes “Vdekja aksidentale e një anarkisti”, realizuar nga grupi i aktivistëve ATA dhe regjisorja Anila Balla, për mbrojtjen e Teatrit Kombëtar dhe krijimin e një skene teatrore të mirëfilltë në Kamëz,

Fanon-2-300x188

Pavjo Gjini | 31.12.2019 | nyje.al  Në këtë vit të ri, nyje sjell një tekst klasik të letrave mbi çlirimin dhe emancipimin, Përvoja e Jetuar e Zezakut, pjesë e veprës së Frantz Fanon Lëkurë e Zezë, Maska të Bardha.  

Pervoja e jetuar e zezakut

Pavjo Gjini | 31.12.2019 | nyje.al  Pa kaluar shumë kohë do të zhgënjehesha. I Bardhi, momentalisht i stepur, më shpjegoi se gjenetikisht përfaqësoja një fazë. “aftësitë tuaja shquese janë shteruar prej nesh. Ne kemi pasur mistikë natyralistë ashtu siç ju

Te-bardhet-dhe-zezaket

Pavjo Gjini | 31.12.2019 | nyje.al  Sartri, një antisemit dhe hebre, shkruan: “Ata [hebrenjtë] ia kanë lejuar vetes të helmohen nga stereotipi që të tjerët kanë për ta dhe jetojnë me drojën se veprimet e tyre do t’i korrespondojnë këtij

Postimet e fundit