Romeo Çollaku

26.03.2017 | nyje.al Takim letrar me autorin Romeo Çollaku mbi romanin e tij të fundit “Mjaltë në teh”, zhvilluar në qëndrën rinore ATA. “Ashtu si gjithë njerëzit e rruzullimit mbarë, edhe banorët e asaj kodre të veçuar nga bota…

0 Komente

“Epika e yjeve të mëngjesit”

01.07.2018 | nyje.al Takim letrar me shkrimtarin Rudi Erebara mbi librin “Epika e yjeve të mëngjesit” “Epika e yjeve të mëngjesit” është titulli i një pikture jete që na vjen përmes një romani i cili flet për imoralitetin e…

0 Komente

“Ngritje pa krye”

Shfaqja teatrale e vajzave të grupit Ata “Ngritje pa krye”- kritikë ndaj sistemit politik. Në kuadër të zbatimit të projektit “24601”, financuar dhe përkrahur nga qëndra LëvizAlbania, grupi i vajzave të FemArt me regji të Ergys Malsisë, në bashkëpunim…

1 Comment

Vargje nga Luljeta Lleshanaku

Luljeta Lleshanaku u lind më 1968 në Elbasan, dhe u rrit në një familje në internim, për shkak të oponencës ndaj regjimit të imponuar nga diktatura komuniste shqiptare. Ka mbaruar studimet e larta për Gjuhë-Letërsi në Universitetin e Tiranës…

0 Komente

Krenar Zejno

“Erotikrisht në kohën e shkruar”- Krenar Zejno te grupi Ata. Krenar Zejno flet për librin e tij me poezi “Erotikrisht në kohën e shkuar” dhe krijimtarinë e tij poetike. Krenar Zejno është poet, shkrimtar, kurator dhe publikues: ai është…

0 Komente