Klotilda

Antonela Pepkolaj | 26.09.2022 | nyje.al  Himeni dhe heshtja për gratë, në pjesën më të madhe të rasteve, jane bileta për një jetë të mbushur me abuzime të të gjitha formave. Dhe, ndërsa ndonjëherë me vullnet të lirë, ndonjëherë…

0 Komente

Mera

Antonela Pepkolaj| 19.07.2022 | nyje.al *Ky është një portretizim bazuar në histori të vërtetë, rrëfyer nga një banore e Kamzës.  Mera u fejua kur ishte 11 vjeçe. D.m.th e fejuan. Ishte e gjatë, e bardhë, e brishtë, e heshtur,…

0 Komente

Klodi

Antonela Pepkolaj | 19.06.2022 | nyje.al Klodi është nga ata tropojanë që është krenar që është nga Tropoja, i cili flet për vendlindjen e tij sikur po flet për ndonjë veçori të karakterit të vet. Një takim i parë…

1 Comment
Në sytë e Terezës
Fotografi nga Cerkeza, kredite Nebi Bardhoshi

Në sytë e Terezës

205Antonela Pepkolaj | Portretizim letrar | 15.06.2022 | Prej kupës së qiellit kumbon një zheg i paparë, që duket sikur e avullon diellin brenda horizontit të dy syve. Ajri drithëron krejt peizazhin dhe i bën të duken varrezat përbri…

0 Komente