Kush e banon Bathoren?

Ronald Qema | nyje.al
E pandashme nga Kamza, si pjesë e e saj, Bathorja ka qënë një ndër lagjet kanë shënjuar zhvillimin e këtij qyteti prej paku dy dekadash. Një ndër zonat e para qytet priti banorët migruan brenda vendit, qytetarët e kësaj njësie administrative ende rropaten kërkim kushteve mira jetesës, kërkim cilave u larguan nga vendlindja.  
Kerkesat e protestave dhe demonstratave fundviteve ‘90 apo fillimit shekullit ri kanë mbetur paplotësuara. Premtimet për rrugë, ujë, punë riqarkullojnë çdo dy vjet fushata elektorale. 
Bathorja na shfaqet me demokracinë kokëposhtë; me duart e nënave qepin këpucë dhe ne i shohim ccarat e dyerve; me fëmijë plot jetë e me rritur pa fëmijëri; e harkuar një anë me male si ngushëllim për malësorin. 

*Ky shkrim mbështetet nga Lëviz Albania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC.

  • Post comments:0 Komente

Lini një përgjigje