Mit vegjëlie (pjesa e dytë)
Gjyshja File

Mit vegjëlie (pjesa e dytë)

Antonela Pepkolaj | 27.10.2022 | nyje.al  Pjesa e dytë Gjyshen nuk e ka mësuar njeri të jetë krenare, as egoiste, përkundrazi, por e kanë mësuar të jetë e drejtë. Në mundin e saj për të qënduar e drejtë, ka…

0 Komente
Mit vegjëlie (pjesa e parë)
Gjyshja File

Mit vegjëlie (pjesa e parë)

Antonela Pepkolaj | 27.10.2022 | nyje.al  Për gjyshen flasin njësoj siç flitet për një mrekulli; si për një dukuri të rrallë dhe fantastike që i bën përftuesit e saj të ndihen të prekur nga fati. E rrallë pse ishte…

0 Komente
Lejohet – s’lejohet
Sekuence nga dokumentari "Lejohet, s'lejohet", Rilind Gervalla, fotografi nga Antonela Pepkolaj

Lejohet – s’lejohet

Antonela Pepkolaj | 08.05.2022 | nyje.al  Ndoshta arti, në këndvështrimin historik të tij, më shumë u flet masave se sa individëve dhe, shpesh është parë si mediumi më i mirë për të prekur çështje të ndjeshme për publikun. Qoftë…

0 Komente
Kur vdes njeriu
Fotografi nga Ronald Qema

Kur vdes njeriu

Antonela Pepkolaj | 11.04.2022 | nyje.al Një dëshmi e Kukësit. Humbja dhe varri shënjojnë vdekjen, si dy realitetet më të prekshme për ata që kanë humbur dikë. Humbja, si eksperiencë psikologjike shënjon të vdekurin, varri si shtëpia e fundit…

0 Komente
Një bisedë me Thomas H. Ogden (pjesa e dytë)
Photo by Moriah Wolfe on Unsplash

Një bisedë me Thomas H. Ogden (pjesa e dytë)

Përkthim | Genc Shehu | 16.03.2021| nyje.al LDD: Tom, dashuria juaj për gjuhën dhe letërsinë provokon mendim. Isha duke lexuar librin tuaj të fundit, Creative Readings dhe më pëlqyen shumë komentarët mbi tekste të përzgjedhura të Freud-it, Isaacs-it, Fairbairn-it, Winnicott-it,…

1 Comment
Një bisedë me Thomas H. Ogden
Photo by Riley Pitzen on Unsplash

Një bisedë me Thomas H. Ogden

Përkthim | 16.03.2021 | Genc Shehu | nyje.al  Thomas Ogden është një psikoanalist i shquar amerikan me kontribute të shumta në teorinë dhe praktikën psikoanalitike.  Ai është veçanërisht i njohur për zhvillimin e disa koncepteve të lidhura me kundërtransferencën…

0 Komente