Bashkia Kamëz në fushatë, kanale elektorale për qytetarët

Ronald Qema |16.04.2021 | nyje.al

Asfalti elektoral është nocion tejet i njohur për një popull si i yni, si shërbimi i çmuar shtron udhën drejt kutisë votimit. “Socialistë e demokratë”, “e djathta dhe e majtashtresën e ziftit shtatë ose tetë centimëshe e kanë pas dhe e kanë pikë kyçe programit sa herë kishin pushtetin dorë. Një shokut tim sa herë sheh shtresa të tilla zifti, i kujtohen shtresat e holla të flisë me sanxhank. Nga ana tjetër kam kuptuar se gjëja është e thellë. Asfalti elektoral i shtron rrugën shërbimeve tjera elektorale, si përshembull Kanalit Elektoral. në fillim të këtij viti, kudo sheh ende rrugë çaraveshura, me asfaltin elektoral çarë përmes për ndërtuar ujësjellësin elektoral.  

Rruga Apollonia, Bathore

Rruga Kaçaniku, Bathore  Rruga Teuta, Kamëz
Rruga Apollonia, Bathore Rruga Jani Vreto, Bathore


Asfalt
ÇakullAsfalt 

Ky kombinim është i zakonshëm rrugicat e Kamzës pasi është shtruar rrjeti i ujësjellësit dhe bashkia nuk parashikon riparojë ndërhyrjet . çarjet e kryera asfalt për hapur kanalet mbulohen me çakull dhe lihen mëshirë fatit ose zgjedhjeve rastit.  

“Përherë i kryejnë punimet pa plan.

Qe, hedhin çakull dhe e lënë ashtu,  sa të bjerë pak shi ai zë vend dhe bie e bëhen gropa.” 

Këto rrugë kanë shqetësuar dhe shoferët e mjeteve transportit shprehen se kanë pasur dhe dëme nga këto ndërhyrje rrugët e qytetit dhe se shpresojnë marrë fund sa shpejtë kjo periudhë e kantierit kolektiv. 
Autobuzi shkon kudo… 

Me ndërhyrjen rrugëtBesëlidhja’ apo ‘Rruga e Arbrit’, autobuzi i linjës lindore e Kamzes është detyruar të ndërrojë shpesh trajektoren e tij duke lënë qytetarët duke pritur për minuta tëra ose duke ndryshuar vend-stacionet. Qytetarët janë detyruar për zbritur shpesh herë me qindra metra larg stacionit tyre për shkak se ishte ndaluar lëvizja e automjeteve pa lajmëruar.   Kam qenë vetë prezent një rast, ku shoferin e autobuzit e udhëzonte një banor i lagjes sesi gjentë një rrugë dytë pasiqë rruga sapo ishte bllokuar pa asnjë lajmërim. Me të tilla vështirësi po ndeshen vazhdimisht banorë dhe rrugëtarë që duan të kalojnë mes Kamzës, në të cilën prej më shumë se një muaji ka filluar zgjerimi i rrugës. 

Diferenca je ti, asfalti i ri 
Drejtuesit e automjeteve përveç dëmtimeve marrin për shkak gropave dhe kanaleve përgjatë ecurisë punimeve ngrejnë dhe një tjetër shqetësim. 

“Ky asfalti shtrojnë copacopa me kalimin e kohës do bjerë,  se dheu i kanaleve do fillojë shembet dhe distanca kohore e shtrimit e ndryshme do bëjë çahet e prap dëmtojmë makinat këto rrugë,  një Zot e di kur do bëhen noj herë hajrit.” 

Kjo vërehet edhe rrugët e mëposhtme: 

Kryqëzimi mes rrugëve Kelmend dhe Apollonia Rruga Teuta, Kamëz
Rruga Besëlidhja, Bathore Rruga Besëlidhja, Bathore

Kanale po, por ujë akoma jo  

Gjithë këto muaj punime nëpër qytet, pothuaj shumicën prej ndërhyrjeve kryera ende nuk është siguruar ujë banesat e qytetarëve. Si rëndom tashmë kudo nëpër qytet sheh tubat e lidhur për murin rrethues pritje ditës fatlume ardhjes ujit. 

Rruga Kelmend, Bathore Rruga Jani Vreto, Bathore

 

*Ky shkrim mbështetet nga Lëviz Albania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC.
 

  • Post comments:0 Komente

Lini një përgjigje