Kështu i referohen banorët e Valiasit lagjes së tyre në të cilën jetojnë prej shumë dekadash., si vendi i humbur.
Gjatë muajve qershor, korrik dhe gusht takuam disa prej banorëve të Valiasit, një prej lagjeve më të mëdha të Kamzës.
Këto takime u zhvilluan për të kuptuar raportin e tye me qytetin, me njëri-tjetrin dhe me pushtetin.
Nëpërmjet rrëfimeve të tyre na evokuan imazhet e Valiasit gjatë periudhës së diktaturës dhe tranzicionit.
Portretet e banorëve të Valiasit mbajnë të skalitur një përvojë të gjatë e të mundimshme e të të jetuarit në këtë zonë prej dekadash.