Poezi për Palestinën

Lufta në Ukrainë duket se do zgjasë duke iu bashkuar kështu të tjera ndërhyrjeve të dhunshme që e pezullojnë paqen në botë dhe e kthejnë dhunën në normalitet. Më 12…

Therrtorja 5 – Kurt Vonnegut

Një orvatje për të përshkruar qytetin e shkatërruar nga lufta. A kemi kujtesë për vdekjen? Ky lexim sjell vetëm kapitullin e parë të librit “Thertorja 5” e Kurt Vonnegut, sjellë…

Letra e Konstandinit

Në Moskë, Konstantin Olmezovi ndihet i pafuqishëm dhe i zhgënjyer nga bota. Ukrainas me prejardhje nga Donesku, prej 4 vitesh studionte matematikë në Rusi. Thellësisht i dashuruar me kulturën ukrainase…

Për Luljetën.

nyje.al | poezi | 02.04.2020 2 prill 2020. Ndodhemi në Kamëz. Vendi është në shtetrrethim, të përjashtuar janë vetëm punëtorët, që lirinë e kanë për dënim. Ne të tjerëve s’na…

0 komente