Armëpushim tani! Në Tiranë marshohet për ndalimin e pushtimit të Palestinës

Qytetarë, aktivistë dhe shtetas te huaj morën pjesë sot në një marshim solidarizues me popullin e Palestinës, me thirrjen globale: Armëpushim tani! Në komunikatën e mbajtur iu bë thirrje qeverisë të shkëpusë marrëdhëniet diplomatike me shtetin e Izraelit dhe marrëveshjet ushtarake mes dy vendeve. Gjithashtu, protestuesit bënë thirrje për mbështetje qytetare dhe presion publik ndaj qeverisë për qëndrime humane në organizmat ndërkombëtarë.
 
Me pankarta në duar, flamuj të Palestinës dhe thirrje, protestuesit marshuan nga Sheshi “Nënë Tereza”, drejt Ambasadës Izraelite dhe mbajtën fjalët në Sheshin “Skënderbej”.
 
“S’është konflikt, s’është as luftë. Ky është genocid.” – u thërrit në masë nga protestuesit në ballë të ambasadës Izraelite, shtetit që tashmë është akuzuar në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë nga Konventa për Parandalim dhe Ndëshkim të Krimeve të Gjenocidit në Rripin e Gazës.

Bullizmi u denoncua, shteti heshti

Vetëvrasja e 41-vjeçares Bedrie Loka, shkaktuar nga dhuna psikologjike e shantazhi i vazhdueshëm në rrjete sociale dhe nga familjarë që vinin në dyshim nderin e saj, ka prekur opinion publik në masë. Ditën e djeshme u njoftua një protestë në sheshin “Nënë Tereza” në Tiranë dhe paraditen e sotme qytetarë dhe aktivistë mbajtën fjalët e tyre para medias. 

Bedrie Loka kishte denoncuar në Policinë e Durrësit, dhjetorin e vitit 2022, hapjen e një llogarie në rrjete sociale me emrin e saj por pas referimit të materialeve në Prokurori, çështja nuk ka ecur përpara duke i hapur rrugë shantazhit të vazhduar.