Qyteti-nyje, Kamza, shtrihet në fillin e hollë të jetës në zgrip, e tendosur në skaje. Aty nyjëtohen liria dhe informalja, e drejta dhe e përligjura, shtetërorja dhe njerëzorja, jeta jonë si nyje për t’u zgjidhur dhe ngërçi i artikulimit të mendimit të lirë.

Në njërin skaj të këtij qyteti shtrihet terreni imagjinar në të cilin projektohet dinjiteti i njeriut, dhë në skajin tjetër gjithë çka prodhon padija e njeriut të nxituar të kapë me vrull ritmin e urbanes. Në njërin skaj gjallon jeta e njeriut që kërkon të ndërtojë mbi mungesën dhe në skajin tjetër njeriu që kërkon të gjejë nyjet me jetën.

Kjo është nyja e parë që shënon fillimin e rrëfimit të ngjarjeve në një qytet i cili kërkon të bëjë dhe të zhbëjë nyjet e veta. Kjo nismë nga një grup të rinjsh do të lejojë që gjërat të dalin në sipërfaqe, të gjenden lidhjet mes ngjarjeve, vendeve, fenomeneve dhe synon që të krijojë një hapësirë të lirë ku secili qytetetar të shprehë mendimin e tij dhe të jetë pjesë aktive e saj.

Në trajtën e një gazete elektronike, do të paraqesim, zgjidhim dhe lidhim nyjet institucionale, kulturore, dhe historitë njerëzore që shkurtojnë dhe zgjasin fillin jetësor të qytetit…

01.08.2020 | nyje.al    Ka filluar zbatimi i projektit për rehabilitimin dhe transformimin e qendrës së qytetit të Kamzës, njoftuar që prej muajit qershor në faqen zyrtare të bashkisë Kamëz. Ky projekt synon të ndërhyjë në fasadat e pallateve të zonës qendrore të qytetit, në oborret mes pallateve dhe në sistemin e ujësjellësit. Sipas banorëve
Pavjo Gjini | 28.07.2020 | nyje.al  Një interpretim terrëzues po merr terren, se Ministria e Shëndetësisë dhe i gjithë aparati i dërrmuar për sigurimin e kalitjen e shëndetit publik po cyt fryerjen e numrave të të infektuarve me Covid-19 me synimin për të thithur më shumë fonde nga Bashkimi Evropian për përballimin e pandemisë. Teza
16.07.2020 | nyje.al  Zall Gjoçaj është një ndër çështjet mjedisore më të rëndësishme të dekadave të fundit në Shqipëri, kjo për shkak të qëndresës së palodhur të qytetarëve për të mbrojtur të vetmin burim uji të pijshëm (Lumin Flim) kundër ndërtimeve të hec-ve. Pas shkeljeve flagrante ligjore të firmës koncensionare (Seka Hidropower) në bashkëpunim me
10.07.2020 | nyje.al  Instituti i Shëndetit Publik, në komunikimin e tij të përditshëm njoftoi se numri i rasteve të reja për ditën e sotme ka arritur në 90 individë pozitivë, duke e çuar numrin e plotë të të infektuarve në 3278. Kamza bën pjesë tek qytetet në të cilat janë identifikuar në mënyrë periodike raste

Pajtohuni në buletinin tonë informativ.

Postimet e fundit
16.06.2020 | nyje.al  Ky qershor shënon 155 vjetorin e vdekjes së poetit William Butler Yeats. Ai është konsideruar  si poeti më i madh i shekullit XX. Përpos krijimtarisë së tij poetike, ai ishte dramaturg e
nyje.al |15.06.2020 Sot u zhvillua seanca e fundit për gjyqin e mbrojtjes së Parkut Kombëtar të Zall-Gjoçajt. Tre gjyqtarët e çështjes gjyqësore Elda Vrioni, Gentian Hamiti dhe Nafije Hasko vendosën rrëzimin e padisë së bashku
Maturantët janë mbledhur edhe sot para Ministrisë së Arsimit për plotësimin e kërkesave që parashtruan në peticionin që dorëzuan ditën e djeshme. Protestat e gjimnazistëve lindën pas provimit të Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë i cili
nyje.al |01.06.2020 | Faqja zyrtare e aktivistëve për Mbrojtjen e Parkut Kombëtar Zall-Gjoçaj ka publikuar sot reportazhin e shkurtër për dëmtimet që po i shkaktohen zonës së mbrojtur të Zall-Gjoçajt nga ndërtimi i hec-eve Sekë
nyje.al | 31.05.2020 Lajmet Flash të Nyjes janë përmbledhje satirike javore e ngjarjeve më të rëndësishme nga Kamza, vendi dhe bota. Përmes satirës përpiqemi të vëmë në pah përmasën parodike të reagimit të institucioneve dhe
lajm |kauzë ambjentaliste |  25.05.2020 | nyje.al  Nuk janë të pakta herët që i kemi kushtuar hapësirë në platformën tonë çështjes së mbrojtjes të burimeve ujore të fshatit Zall-Gjoçaj dhe zonave përreth, pjesë e Parkut
Fejton | A. V | 25.05.2020 | nyje.al  -Me babën shokët e tu jan bo me fëmijë. Un du me gzu nej ditë me nipa e me mesa. Du ta shof shpinë plot. A m’kupton
Opinion | A. M | 25.05.2020 | nyje.al  Si shembja e Teatrit Kombëtar shkërmoq të gjithë puzzle-n mbi të cilin Edi Rama dhe Endri Fuga kanë ndërtuar propagandën e Rilindjes. Çasti i shembjes së Teatrit